MZO Training op zaterdag 17 februari 2018

Training:
Help ongemotiveerde leerlingen VO met het Motivatiezelfonderzoek

Introductie in de MZO Screening

 
Wat is leermotivatie? Waarom zijn sommige leerlingen geblokkeerd? Wat kunnen we daaraan doen? Hoe helpt het MZO daarbij? Hoe voer je een goed gesprek op basis van de screening?

 

Data: zaterdag 17 februari 2018

Tijd: 1 dag van 10.00-16.30 (10-13/lunch/13.30-16.30)

Locatie: Bureau Perspectief, Emmaplein 7 te Amsterdam

Aanmelding: zie formulier hieronder

Voor wie? Leerlingbegeleiders van scholen, huiswerkinstituten en bureau's (of evt. docenten). Ervaring met de doelgroep en gespreksvoering is vereist. 

Trainers: Heinerich Kaegi (MSc) - Werkte 25 jaar als docent wis-/natuurkunde, mentor, leerling en studiebegeleider in Amsterdam, Gediplomeerd ZKM-consultant, ontwerper van het Motivatiezelfonderzoek en mede-eigenaar van Bureau Nieuw Perspectief
Teun van Koeveringe - Werkte jaren als docent in het VMBO en leerlingbegeleider bij een OPDC in Veenendaal, werkt met de ZKM en is supervisor bij het MZO

Vragen: info@motivatiezelfonderzoek.nl

Kosten: 175 Euro (incl. supervisie en certificaat)

Bij inschrijving èn betaling t/m 28 januari krijgt u korting en kost de training slechts 150 Euro!

Schrijf je nu in hieronder en ontvang de korting!

Wat is inbegrepen?:

  • Training 1 dag in Amsterdam
  • Uitgebreide Handleiding MZO1 (50 pagina's)
  • Supervisie per mail voor drie casussen
  • Cursusmapje
  • Drie maanden gratis licentie op ons online systeem + 5 gratis screenings

Inhoud

Deze training is in eerste instantie bedoeld voor mentoren, leerlingbegeleiders en psychologen/orthopedagogen werkzaam bij scholen, huiswerkinstituten of andere bureau's die het MZO nog niet goed kennen en ermee willen gaan werken. In de training zullen we diepgaand ingaan op de vraag wat leermotivatie eigenlijk is en welke hindernissen er kunnen zijn waardoor leerlingen niet aan het werk komen. Centraal daarbij staat onze MZO-screening. Eerst zullen we uiteenzetten hoe het MZO opgezet is en welke uitgangspunten wij hanteren bij de aanpak van motivatieproblemen bij jongeren. We laten aan echt casusmateriaal zien hoe wij met het MZO werken. We bespreken in detail de betekenis van de schalen. Het gesprek met de leerling wordt geoefend en we zullen mogelijke natrajecten bespreken. Na de cursus kan elke deelnemer gedurende 3 maanden het MZO (kosteloos) zelf uitproberen (eigen inlog). Daarna kan men tegen betaling zelfstandig gebruik maken van de vragenlijst. In de proefperiode kunnen de deelnemers een supervisiegtraject bij ons volgen over drie casussen (inbegrepen in de prijs). Men moet daartoe zelf casussen inbrengen. Per leerling rapporteert men online het verloop van de begeleiding. Dit materiaal wordt door ons bekeken en per mail nader besproken. Cursisten die hierbij hebben laten zien voldoende bekwaam te zijn in het toepassen van de methode krijgen het certificaat MZO1. Dit certificaat is niet verplicht voor het gebruik van de MZO screening (Voor MZO2 is wel een certificaat vereist).

Wat maakt het MZO uniek?

Het Motivatiezelfonderzoek is niet de zoveelste nieuwe vragenlijst. Het is een unieke methode die uit de praktijk van ons Bureau Perspectief en huiswerkinstituut de Leeuw ontstaan.

* Het MZO is niet alleen een vragenlijst maar opvatting over leren, presteren.

* Onze vragenlijst is interactief en "vraagt door" op de belangrijkste thema's van de leerling.

* Het MZO bevat uitspraken van jongeren zelf die wij in 20 jaar gespreksvoering verzameld hebben.

* Onze screening omvat 28 schalen en is daarmee de enige screening die een gedetailleerd beeld geeft.

Schrijf je nu in hieronder. Deze training geeft u vele nieuwe inzichten in motivatie en prestatie van uw leerlingen!

Inschrijving kan met het onderstaande formulier:
De inschrijving wordt pas definitief na betaling. Je krijgt een link naar onze webshop, na het invullen van onderstaand formulier. Het minimale aantal deelnemers is 6. Als er minder dan 6 inschrijvingen zijn op 13 februari, dan zullen wij de training annuleren en je daarvan zsm. op de hoogte brengen. Evt. betalingen worden vanzelfsprekend gerestitueerd.

We vragen je hieronder ook aan te geven of je het eens bent met de voorwaarden voor het gebruik van MZO-online. Je vraagt je misschien af wat dit met de training te maken heeft. Als je je inschrijft voor een training voor het Motivatiezelfonderzoek, dan krijg je van ons een inlog op ons database-systeem waarin de data van de gescreende leerlingen/studenten worden opgeslagen. Om de privacy te kunnen garanderen is het belangrijk dat je het eens bent met onze gebruikersregels. Dat is de reden dat we je vragen om te bevestigen dat je het eens bent met de voorwaarden. De voorwaarden kun je lezen op onze website >>>

Zie ook: www.motivatiezelfonderzoek.nl
 

 

Wat zeggen onze gebruikers van het MZO?


* geeft verplicht aan
Het is essentieel dat u een correct en bestaand e-mail adres invoert dat hoort bij de onderstaande naam.
Vul een geldig adres in. Indien u een instelling opgeeft is dit het adres van de instelling.
Vul hier een geldige naam in. U bent de contactpersoon.
Indien u dit veld invult gaan wij ervan uit dat u medewerker bent van deze instelling. Uw account krijgt de naam van de instelling.
Vul een geldig adres in. Indien u een instelling opgeeft is dit het adres van de instelling.
Vul een geldig adres in. Indien u een instelling opgeeft is dit het adres van de instelling.
Dit telefoonnummer moet correct zijn en horen bij bovenstaande contactpersoon.
Indien u een onderwijsinstelling invoert vinden wij het prettig als u ook het centrale nummer van deze instelling opgeeft.
Indien u een onderwijsinstelling/bureau of school invoert zien wij hier graag het website adres.
We bieden twee verschillende vragenlijsten aan. Een voor scholieren uit het VO en een voor studenten van het HBO of WO.
Email Marketing Powered by Mailchimp